Noutati

Zi comemorativă Traian Flucuș

Zi comemorativă Traian Flucuș

Serviciul Salvamont Zărnești alături de Club Alpin Zărnești vă invită la o zi dedicată celui ce a fost Traian Flucuș

Locația: Prăpăstiile Zărneștiului
Data: 1 iulie 2017, ora 11.00

Vom avea ca scop fixarea unei plăci comemorative la baza traseului realizat în premieră de “Nea Tică” în 1956, traseul “Marinelor”. Restul zilei ne vom bucura de reîntâlnirea cu familia și prietenii marelui alpinist și de ceea ce a îndrăgit, escalada în peretele “Marinelor”.

Iată că se împlinesc 5 ani de cînd a plecat dintre noi Traian Flucuș, un reper important în alpinismul românesc.

Nea Tică, cum îi spuneau cunoscuții, s-a născut la Şinca Nouă în 17. 04.1929. Înca de tânăr a cutreierat potecile munților Piatra Craiului. În anul 1951 urmează cursurile școlii de alpinism de la Peștera. Doi ani mai târziu, înființează Secția de alpinism Avântul Zărnești. În același an, 1953, participă la prima Competiție de cățărate la Peștera (Munții Bucegi), iar în anul 1954 participă din partea României la prima Intâlnire internațională de alpinism România – Cehia. Este autorul traseelor 23 August (gr. IVA) și al traseului Marinelor (V A). A participat la cateva ieșiri în străinătate în Bulgaria, Cehia și Elveția.

Pentru bogata sa activitate, în anul 1974 i se acordă titlul de Maestru Emerit al sportului în alpinism.

În anul 1969, sub conducerea lui Traian Flucuș, ia ființă Formația Salvamont Zărneși. Rămâne șeful formației Salvamont până în anul 1983.

Nea Tică a rămas toată viața un om foarte activ. Imi amintesc cu placere că l-am vazut căţărându-se la vîrsta de 75 de ani în Prăpăstiile Zărneștilor.


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact