Noutati

Sase membri AGMR au primit insignele de ghizi montani internationali

Sase membri AGMR au primit insignele de ghizi montani internationali

Șase membri AGMR au primit insignele de ghizi montani internaționali!

În 21 Iunie 2018 la Ecole Nationale de Ski et d'Alpinisme (ENSA ) din Chammonix, Directorul departamentului de Alpinism, Francois Marsigny și Președintele Uniunii Internationale a Asociatiilor Ghizilor Montani (IFMGA), domnul Christian Trommsdorff, au înmânat insignele IFMGA celor 14 ghizi montani care au finalizat cu bine stagiul de pregartire organizat de IFMGA în perioada 2017-2018.

Dintre cei 14 finaliști ai cursului, 6 sunt români. Toți sunt membri ai Asociației Ghizilor Montani din România.

Iată oamenii care ne-au facut inimile să bată cu mândrie:

  • Cosmin Andron

  • Nicolae Durnac

  • Catrinel Enache

  • Cristina Pogăcean

  • Mihnea Prundeanu

  • Bogdan Rus

Cristina și Catrinel sunt singurele fete care au reușit să intre la curs și să îl termine cu brio.

Acest program de pregatire a prins viață la inițiativa vicepreședintelui AGMR, domnul Cosmin Andron. Programul a făcut posibil (din punct de vedere material) accesul candidaților din țările Central și Est Europene la programul de pregătire organizat de Uniunea Internațională a Asociațiilor Ghizilor Montani.

Festivitatea de joi a fost încununarea a doi ani de încercări extrem de dificile. Nimic nu a scăpat de ochiul vigilent al instructorilor, începând cu abilitățile sportive (schiul în afara pârtiei, cățărarea pe gheță și cea sportivă, turele mixte și mersul pe ghețar), și continuând cu abilitățile privind securitatea și comunicarea cu clientul. Astfel, din cei 20 de admiși la testul de acces, doar 14 au finalizat cursul cu succes.

Putem fi siguri că, atât din punct de vedere legal, cât și al compețentelor individuale, acesti ghizi își pot conduce clienții pe orice munte din lume.


Galerie foto


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact