Noutati

În luna Octombrie 2021 AGMR va începe o noua sesiune de cursuri de formare profesională pentru ocupația de GHID MONTAN.

În luna Octombrie 2021 AGMR va începe o noua sesiune de cursuri de formare profesională pentru ocupația de GHID MONTAN.

Noua sesiune va fi formată din două cursuri, cursul de Calificare și cursul de Inițiere. Diferența față de sesiunea trecută este eliminarea din programa AGMR a cursului de Specializare.

Eliminarea cursului de Specializare din programa noastră s-a bazat pe urmatoarele aspecte:

1. În octombrie 2020 am demarat primul Curs de Calificare pentru ocupaÈ›ia de Ghid Montan, curs bazat pe noul standard ocupaÈ›ional. Noul standard ne-a pus la dispoziÈ›ie un număr mult mai mare de ore de formare profesională (1080 ore/curs la Calificare, față de 180 ore/ curs la cel de Specializare) È™i astfel am reuÈ™it să oferim o pregătire mult mai complexă cursanÈ›ilor, reuÈ™ind să acoperim un număr mult mai mare de tehnici specifice ocupaÈ›iei de Ghid Montan. Am obÈ›inut un feedback pozitiv atât de la instructori, cât È™i de la cursanÈ›ii care s-au tranferat de la vechiul curs de Specializare.

2. Formarea prin cursul de Calificare nu mai presupune obÈ›inerea Certificatului de Ghid de Turism, ocupaÈ›ia de Ghid Montan nemaifiind astfel văzută ca o specializare secundară a Ghidului de Turism. PoziÈ›ia AGMR a fost întodeauna aceea că Ghidul Montan este o meserie de sine stătătoare È™i nu doar o specializare.

AGMR consideră că ocupaÈ›ia de Ghid Montan este o ocupaÈ›ie cu un grad ridicat de risc, motiv pentru care cei care doresc sa profesese în cadrul acestei meserii au nevoie de o pregătire complexă È™i temeinică, iar noul Curs de Calificare ne asigură cadrul necesar pentru îndeplinirea acestor aspecte. 

Mai multe detalii legate de cursurile din programa noastră în linkurile de mai jos:

https://www.agmr.ro/detalii-curs/cursuri-de-calificare-ghid-montan-autorizat.html

https://www.agmr.ro/cursuri/cursuri-de-initiere.html

Vă așteptăm cu drag!

Echipa AGMR


Prezentare

Asiguram si mentinem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicam în perfectionarea legislatiei în domeniu în concordanta cu cerintele si exigentele impuse de dezvoltarea turismului international.

Detalii

AGMR 

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11

500288 Brasov

Tel: 0745 329 405

Email: info at agmr dot ro

Contact