Noutati

În luna Octombrie 2021 AGMR va începe o noua sesiune de cursuri de formare profesională pentru ocupația de GHID MONTAN.

În luna Octombrie 2021 AGMR va începe o noua sesiune de cursuri de formare profesională pentru ocupația de GHID MONTAN.

Noua sesiune va fi formată din două cursuri, cursul de Calificare și cursul de Inițiere. Diferența față de sesiunea trecută este eliminarea din programa AGMR a cursului de Specializare.

Eliminarea cursului de Specializare din programa noastră s-a bazat pe urmatoarele aspecte:

1. În octombrie 2020 am demarat primul Curs de Calificare pentru ocupația de Ghid Montan, curs bazat pe noul standard ocupațional. Noul standard ne-a pus la dispoziție un număr mult mai mare de ore de formare profesională (1080 ore/curs la Calificare, față de 180 ore/ curs la cel de Specializare) și astfel am reușit să oferim o pregătire mult mai complexă cursanților, reușind să acoperim un număr mult mai mare de tehnici specifice ocupației de Ghid Montan. Am obținut un feedback pozitiv atât de la instructori, cât și de la cursanții care s-au tranferat de la vechiul curs de Specializare.

2. Formarea prin cursul de Calificare nu mai presupune obținerea Certificatului de Ghid de Turism, ocupația de Ghid Montan nemaifiind astfel văzută ca o specializare secundară a Ghidului de Turism. Poziția AGMR a fost întodeauna aceea că Ghidul Montan este o meserie de sine stătătoare și nu doar o specializare.

AGMR consideră că ocupația de Ghid Montan este o ocupație cu un grad ridicat de risc, motiv pentru care cei care doresc sa profesese în cadrul acestei meserii au nevoie de o pregătire complexă și temeinică, iar noul Curs de Calificare ne asigură cadrul necesar pentru îndeplinirea acestor aspecte. 

Mai multe detalii legate de cursurile din programa noastră în linkurile de mai jos:

https://www.agmr.ro/detalii-curs/cursuri-de-calificare-ghid-montan-autorizat.html

https://www.agmr.ro/cursuri/cursuri-de-initiere.html

Vă așteptăm cu drag!

Echipa AGMR


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR 

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11

500288 Brasov

Tel: 0745 329 405

Email: info at agmr dot ro

Contact