Noutati

Asociatia Ghizilor Montani din Romania participă la Adunarea Generală ISTO - Paris

Asociatia Ghizilor Montani din Romania participă la Adunarea Generală ISTO - Paris

Asociatia Ghizilor Montani din Romania participă la Adunarea Generală ISTO Paris 15-16 Octombrie 2019

In perioada 15-16 Octombrie s-a desfășurat la Paris Adunarea Generală a Organizației Intenaționale prntru Turism Sustenabil (OIST-ISTO). La întalnire au participat 43 de reprezentanți ai organizațiilor membre ale ISTO din 17 țări:

1.Guinea Bissau

2.Franța

3.Italia

4.Belgia

5.Costa Rica

6.Portugalia

7.Guatemala

8.Peru

9.Chile

10.Rusia

11.Hungaria

12.Mali

13.Benin

14.Romania

15.Germania

16.Canada

17.Spania

Asociația Ghizilor Montani din România a fost invitată să participe prin președinte, Felicia Enache. Complementar cu lucrarile adunarii generale, în cadrul întâlnirii au fost tatate câteva teme importante pentru turismul european.

O primă temă o reprezintă implementarea și integrarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă. Au fost prezentate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) și discutate modalități de implementare a ODD în cadrul ISTO.

De asemenea au fost prezentate lucrarile Comisiei pentru politicile sociale ale turismului. După lansarea Comisiei parlamentare internaționale pentru politicile sociale ale turismului la 3 aprilie a.c. la Parlamentul European, au fost întreprinse importante lucrări de cercetare în cadrul secretariatului ISTO. Progresele înregistrate și acțiunile viitoare în acest domeniu au fost prezentate și discutate cu membrii.

În acest context, Felicia Enache, a prezentat proiectul Mont Guide+ realizat în cadrul programul de finanțare ERASMUS+ și coordonat de către Asociația Ghizilor Montani din România. Prezentarea s-a bucurat de interes deosebit și a fost un bun prilej pentru a face cunoscute rezultatele proiectului nostru și posibilitățile de implementare la nivel european.


Galerie foto


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact