Noutati

Între 26 februarie și 4 martie va avea loc a VI-a edițe a Alpin Film Festival

Între 26 februarie și 4 martie va avea loc a VI-a edițe a Alpin Film Festival

Alpin Film Festival : VIVA PUMORI


Între 26 februarie și 4 martie va avea loc a VI-a edițe a Alpin Film Festival. Evenimentele fesivalului au ca loc de desfășurare Brașov, Predeal și Bușteni. Filmul Free Solo va deschide festivalul în Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii din Brașov, pe data de 26 februarie 2019 începând cu ora 19 (http://alpinfilmfestival.ro/event/gala-de-deschidere-alpin-film-festival-film-free-solo/).


O performantă exceptională a alpinismului românesc , premiera în peretele sudic al vârfului Pumori realizată de echipa Zolt Torok, Teo Vlad si Romică Popa în 2018 va fi prezentată în cadrul festivalului în data de 3 martie ora 15,00 Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii din Brașov (http://alpinfilmfestival.ro/event/expeditia-viva-pumori/).


L-am rugat te Teo Vlad să ne spună cîteva cuvinte despre acest eveniment:
“Ascensiunea pe Pumori a fost una pe care acum ceva vreme nu aveam curaj să o visez. Era visul oricărui alpinist despre care citeam în cărți - Mick Fowler, Paul Ramsden, Doug Scott și lista e lungă. Și a ieșit - premiera (adica ruta nouă - zilele astea termenul este folost aproape pentru orice...) în stil alpin, pe un munte de 7000 de metri, un perete de 1200 de metri.


Emoțiile au fost mari și poate că, fără suportul coechipierilor mei, Romică Popa și Zsolt Torok, nu o scoteam la capat. În primul rând, în faza de proiect. Îl vedeam ca peste ce pot, poate peste obiectivele mele de la momentul respectiv. Zsolt Torok a știut însă cum să pună problema, foarte meticulos, pas cu pas, și am reușit să aduc proiectul din sfera „SF” în sfera “realizabil cu multă muncă și noroc”.


Dar emoțiile nu au trecut. Filmul despre expediția Viva Pumori va fi proiectat la Brașov și îmi dau seama că, așa cum nu de puține ori suntem surprinși de diverse întâmplări care parcă nu sunt întamplătoare, așa este și acum.


În urmă cu ceva vreme, tot la Brașov, tot la un eveniment public la care am fost invitat să spun câteva cuvinte, am stat mai mult de vorbă cu Nușa și Genu Enache și m-am hotarât să mă specializez ca ghid montan la AGMR. Zsolt, cu care am urcat și alți munți și pereți, deja absolvise cursurile de mai mulți ani. Din trei câți am fost pe Pumori, doi suntem ghizi montani certificați de AGMR și acum asociația este partener la Alpin Film Festival, în cadrul căruia rulează și filmul nostru.


Nu cred în coincidențe, dar cred că lucrurile se așează la locul lor cu energie pozitivă, cu oameni care vor să construiască și cu eforturi asumate, fără scurtături.”

Teo Vlad


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact