Noutati

Prima generație de ghizi montani naționali urmează formarea profesională AGMR în Alpii italieni în cadrul proiectului Erasmus MONT GUIDE+

Prima generație de ghizi montani naționali urmează formarea profesională AGMR în Alpii italieni în cadrul proiectului Erasmus MONT GUIDE+

În perioada 16-25 martie se desfășoară în Italia, zona Gressoney (Valea Aosta) tabăra de iarnă a cursului de ghizi montani organizat de Asociația Ghizilor Montani din România (AGMR).

Trainingul este unul din rezultatele parteneriatului dintre Asociația Ghizilor Montani din Romania și Monte Rosa Academy și are ca obiectiv principal perfecționarea viitorilor ghizi montani în domeniul schiului de tură și a siguranței montane.

Cu acest prilej, participanții și-au dezvoltat tehnica de schi și competențele privind siguranța în condiții de iarnă în cadrul exercițiilor de salvare din avalansă, amaraje și studiul zăpezii și și-au putut face o imagine asupra zonei montane și a domeniului schiabil Monte Rosa.

Programul cursului s-a concetrat în mod special pe formarea competențelor privind ghidarea turelor de schi în afara pârtiilor, zona Monte Rosa oferind participantilor numeroase posibilități în acest domeniu.

Cursul de ghizi montani este a doua sesiune de training organizată în Italia de către AGMR în parteneriat cu Monte Rosa Academy, prima sesiune fiind dedicate trainerilor din cele 3 țări prtenere (România, Italia și Bulgaria) din cadrul proiectului ”Modern mountain guide occupation and training for enhancing competitiveness of European mountain tourism and increase workforce mobility of the sector”- MONT-GUIDE+, proiect finanțat prin programul Erasmus+, Parteneriate Strategice, Acțiunea cheie 2.

"Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei."


Galerie foto


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact