Noutati

Drum bun Nusu!

Drum bun Nusu!

În branșa ghizilor montani accidentele mortale se petrec mai des decît în alte domenii de activitate. Fiecare dintre noi are cel puțin o amintire tristă legată de pierderea cuiva drag pe vreun munte. Nu a trecut nici un an de cînd colegul nostru Radu Ciofingeanu, ghid și el, a plecat cu o avalanșă în Parîng, și nici o lună de cînd familia alpinistului Nicu Sighiartău s-a despărțit de el după ce Nicu a căzut de pe o creastă în Monte Rosa. Așa e muntele uneori.

Însă accidentul căruia i-a căzut victimă ieri unul dintre cel mai bine pregătiți alpiniști și formatori AGMR ne-a luat pe toți prin surprindere. Colegul nostru, Nușu (Ion Neagoe), înota în lacul Codlea împreună cu Teodor, fiul lui de 14 ani, cînd ceva încă nelămurit l-a făcut să înceapă să ceară cu voce tare, ajutor. Ajutorul nu a sosit, iar Nușu nu a reușit să se salveze singur.

Nușu avea, la 47 de ani, o condiție fizică excepțională (cîștiga regulat maratoane montane la categoria lui de vîrstă) și era un exemplu de prudență și rigoare în toate disciplinele pe care le practica, fie că era vorba de alpinism, alergare montană sau schi. Iar faptul că accidentul care i-a provocat moartea nu are nici măcar vreo legătură cu muntele face dispariția lui mai tragică și mai greu de acceptat. Adio, Nușu! Drum bun!

Priveghiul va fi maine, 4 Septembie, la ora 20 la Biserica din Racadau (Sf. Imparati Constantin si Elena).

Slujba de inmormantare va avea loc miercuri 5 Septembrie la ora 14, la Capela Cimitirului Sfintii Arhangheli, Micsunica, inmormantarea la acelasi cimitir.

Cei ce doresc sa ofere un sprijin suplimentar familiei lui Nușu o pot face prin donatii in contul AGMR, neaparat cu specificatia "Pentru Ion Neagoe (Nusu)"

Asociatia Ghizilor Montani din Romania,

Adresa: Brasov,str. Molidului, nr. 9

CUI: 10702061

Cod IBAN: RO87CECEBV0137RON0141971 deschis la CEC Bank Brasov


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact