Noutati

Zilele trecute alpinismul romanesc a pierdut una din personalitatile sale cele mai pretioase: Zsolt Torok

Zilele trecute alpinismul romanesc a pierdut una din personalitatile sale cele mai pretioase: Zsolt Torok

La revedere, Zsolt!

Zilele trecute alpinismul romanesc a pierdut una din personalitatile sale cele mai pretioase.

M-a intrebat cineva cu aceasta ocazie despre Zsolt. Asa cum l-am cunoscut, Zsolt a fost un om deosebit si un alpinist de exceptie. A fost liantul intre generatii. Stia sa dea valoare deopotriva celor tineri cu performantele lor, dupa cum reusea sa aprecieze si sa puna in lumina meritele si realizarile celor care au scris o pagina in istoria alpinismului romanesc. 

Un alpinist complet, la fel de bun cand era vorba sa parcurga un perete de stanca sau o premiera pe un munte inalt. 

Nu putem sa nu ne amintim de realizarile lui internationale: Nanga Parbat, K2, Island Peak, Ama Dablam, Cho Oyu, Aconcagua, iar in Europa Trilogia Alpilor si Maratonul Marilor Pereti. Si sa nu uitam premierele, dintre care, de buna seama, cea mai importanta este ascensiunea in premieră mondiala a Fetei Sud-Estice a muntelui Pumori efectuata in toamna anului trecut.

Tot lui Zsolt ii datoram cateva din cele mai frumoase evenimete dedicate alpinismului romanesc: Gala Alpinismului Romanesc, prilej sa aduca impreuna lumea alpinismului romanesc. Si sa nu uitam implicarea lui in Alpim Film Festival un alt evenimet de elita pentru lumea muntelui.

Ai lasat un mare gol in lumea alpinismului romanesc , Zsolt!


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact