Noutati

AGMR - specializare - prima intalnire din modul de iarna

AGMR - specializare - prima intalnire din modul de iarna

Asociatia Ghizilor Montani din Romania a organizat in week-endul 16-17 Decembrie 2017 primul modul de iarna din cursul de specializare in meseria de ghid montan. Modulul s-a desfasurat la Sinaia, si a fost format din doua ateliere distincte: salvare din avalansa si schi de tura.

Prima zi de curs a cuprins prezentarea echipamentului de salvare din avalansa si functionarea sa, protocolul de plecare intr-o tura montana pe timp de iarna, exercitii de cautare in avalansa cu 2 surse de semnal, tehnici de urcare pe schiuri de tura si schi off-piste pe teren variat.

A doua zi a fost concentrata pe partea de schi off-piste in conditii de teren variat. Au fost demonstrate si apoi exersate diferite tehnici de coborare in siguranta pe teren dificil si in zapada proaspata, iar stratul de zapada proapat nins peste noapte a avut o contributie remarcabila la diversitatea tehnicilor folosite pe parcursul modulului de schi.

Instructori AGMR: Mihai Staicu, Ion Neagoe, Cipri Moruzan, Razvan Spiridonescu si Mihai Tirea (instructor de schi - partener AGMR)

Foto Credit: George Oprea


Galerie foto


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact