Noutati

Nușu Neagoe - membru al Asociatiei Ghizilor Montani din Romania a ocupat locul 5 la Ski Mo Race Pirin - Proikata Cup - Bansko - 31.3.2018

Nușu Neagoe - membru al Asociatiei Ghizilor Montani din Romania a ocupat locul 5 la Ski Mo Race Pirin - Proikata Cup - Bansko - 31.3.2018

Prima cursă de schi-alpinism din Bulgaria a avut loc în 4 aprilie 1968 în munții Pirin. Momentul de inspirație care a condus la organizarea primei curse din Bulgaria este participarea unei echipe bulgare la cursa de la Lecco, Italia, ținută sub patronajul legendarului Riccardo Cassin.

Organizarea primei curse de alpinism în 1968 nu este întâmplătoare. Schiatul în munți este foarte popular printre alpinistii și turiștii bulgari.

După o intrerupere de câțiva ani, în 2000, cursa de shi-alpinism din Pirin a fost relansată de unul dintre cei mai buni sportivi bulgari din această disciplină - Nikolai Proev - Proikata. În doar câțiva ani a devenit cel mai faimos eveniment de iarnă din Bulgaria.

În 2011, Proikata a murit într-o expediție pe vârful Chako din Himalaya.

Cursa de schi-alpinism Pirin se desfășoară anual în primul weekend al lunii aprilie, iar trofeul pentru câștigător este Cupa Proikata.

La cursa de anul acesta, Ion "Nușu" Neagoe - membru al Asociatiei Ghizilor Montani din Romania a ocupat locul 5! (detalii pe http://ralipirin.com/?language=en#1_5C651A)


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact