Noutati

Escalada interzisă pe Tâmpa?

Escalada interzisă pe Tâmpa?

Update:

Suntem bucuroși să anunțăm că panourile care interziceau cățăratul la faleza de pe Tâmpa au fost date jos. Asta dovedește că atitudinea pe care comunitatea și-a exprimat-o în mediul online ajută la rezolvarea erorilor pe care oficialitățile le fac- uneori chiar și fără rea intenție.

Haideți să susținem educația montană și practicarea sporturilor montane, nu interzicerea acestora!

Brașovul ar trebui să fie orașul care are ca simbol activitățile și sporturile montane. Mare parte din turismul care se desfășoară în Brașov se bazează pe munții din împrejurimi cu potecile lor superbe, pădurile dese și liniștite, stâncile abrupte. Sunt turiști care vin special să facă trekking, să se cațăre sau să se dea cu bicicleta.

Sunt extrem de rare orașele unde există o stâncă de cățărat atât de aproape de centru și, spre deosebire de alte țări în care acest lucru ar fi trecut în toate ghidurile turistice, în Brașov tocmai s-a interzis practicarea escaladei la faleza de pe Tâmpa!

Escalada se bucură de o mare popularitate pe plan mondial, iar faptul că va fi un sport prezent la Jocurile Olimpice din 2020 doar confirmă acest lucru. Ce reprezintă pentru cățărători stânca de pe Tâmpa? Pentru unii este locul unde s-au apucat de cățărat, iar pentru mulți este locul unde vin după muncă să se relaxeze și să se bucure de natură și să se antreneze – nu este de mirare că unii dintre cei mai buni cățărători din țară sunt din Brașov!

Practicanții escaladei sunt oameni care prețuiesc natura și o protejează și încearcă să transmită mai departe această educație și dragoste pe care au primit-o de la natură și de la sportul pe care îl practică.

Susținem educația montană și practicarea sporturilor montane, nu interzicerea acestora!


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact