Noutati

AGMR este prezenta la cea de a IV-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil

AGMR este prezenta la cea de a IV-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil

Zilele aceastea (27-29.04.2017) se desfășoară la Sala Muzeului Național al Literaturii Române a IV-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil. Evenimentul este organizat de Fundația Amfiteatru împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române  în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, București. Așa cum arată organizatorii evenimentului, "este vital ca Romania sa adere la reteaua europeana pentru un turism durabil si competitiv, care contribuie la imbunatatirea calitatii vietilor locuitorilor din aceea comunitate si va imbunatati experientele turistilor". Pentru ca acest lucru sa se intample, autoritatile responsabile din industrie trebuie sa devina constiente de impact, de strategiile de pus in practica si de mijloacele de promovare.

Temele abordate la Forum puncteaze importanta dezvoltarii unor astfel de politici de turism, ancorate in contextul actual global:

   -Bune practici de dezvoltare bazate pe identitatea locala

   -Industriile creative si rolul lor in  dezvoltarea comunitatilor

   -Capitalul social, educatia si ospitalitatea comunitatilor

   -Identitate si inovatia tehnologica ca premise in marketing

   -Resurse pentru dezvoltare prin turismul responsabil

Forumul a constituit minunat prilej de a ne întâlni cu doamna Cătălina Constantin, manager general al firmei Edufor si cu domnul Maurizio Davolio, Presedinte AITR(Italian Association for Responsible Tourism) & EARTH (European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality) și de a discuta cu domniile lor aspectele principale ale proiectului  "Modern mountain guide occupation and training for enhancing competitiveness of European mountain tourism and increase workforce mobility of the sector". La întâlnire am discutat aspecte privind persoanele care vor forma echipa de proiect și competențele legate de îndeplinirea sarcinilor. Totodată au fost detaliate aspecte legate de prima întâlnire din cadrul proiectului menționat.


Mulțumim pe această cale organizatorilor Forumului,  pentru că au ceeat un cadru ideal pantru a ne cunoaște, de a impartași idei și informații legate de Turismul responsabil, un concept care devine tot mai puternic.

http://www.turismulresponsabil.ro și http://www.merg.in/bucuresti 


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact