Noutati

A fost validat Standardul ocupațional pentru ghidul Montan

A fost validat Standardul ocupațional pentru ghidul Montan

A fost validat Standardul ocupațional pentru ghidul Montan

În prag sărbători de iarnă este momentul să facem o scurtă trecere în revistă a realizălilor Asociației Ghizilor Montani din România (AGMR) din anul care se încheie.

Desigur cea mai importantă realizare a Asociației Ghizilor Montani din România este elaborarea STANDARDULUI pentru GHIDUL MONTAN și validarea și afișarea lui pe site- ul Autorității Naționale pentru Calificări (http://site.anc.edu.ro/en/soefp-2/). Standardul este rezultatul imediat al proiectului MONT GUIDE+și a fost realizat în cadrul proiectului prin eforturile cumulate ale membrilor AGMR și a celorlalți parteneri în proiect.

Pentru recunoasterea acestui standard a trebuit să luptăm din greu cu lipsa de profesionalism și chiar cu reaua voință a celor care preferă ca lucrurile să rămână neclare, pentru a putea promova incompenența.

Câteva din noutățile pe care le aduce acest standard:

1.- adăugarea competențelor „ecologice” (protecția mediului, turism responsabil și durabil);

2.- integrarea curriculei de învățare în standard;

3.- introducerea unor criterii clare de evaluare;

4.- structura modulară a formării profesionale și obligativitatea evaluării competențelor parcurse în cadrul fiecărui modul.

Datorită acestor elemente inovatoare, formarea profesională și evaluarea pot fi realizate în mod unitar la nivel național și în conformitate cu nivelul de pregătire din țările cu tradiții vechi din Comunitatea Europeană. Aceste elemente reprezintă, de asemenea, un prim pas în ceea ce privește transparența și mobilitatea profesională pentru ghizii montani.

În același timp, Standardul asigură adaptarea ocupației ghidului montan la cerințele pieței turistice și reprezintă baza pentru dezvoltarea unui turism de calitate, un turism durabil, care să asigure în egală măsură atât protecţia clienţilor cât și a mediului.


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact