Noutati

Omagiu pentru Alexandru Floricioiu - Nea Sandu

Omagiu pentru Alexandru Floricioiu - Nea Sandu

Astăzi 4 octombrie, dupa slujba religioasă de la ora 12 de la Biserica Petru și Pavel din Brașov, l-am condus pe ultimul drum pe dl. Alexandru Floricioiu, pe Nea Sandu, cum îl cunoșteau toți alpiniștii din țară.

Cei care au escaladat Fisura Albastră (1956), Fisura Mare, Fisura Artei sau Lespezile Lirei în Bucegi, Cheile Bicazului sau Piatra Craiului, nu au nevoie de o prezentare a personalității sale.

A fost un deschizator de drumuri în alpinismul românesc și premierele sale au rămas și astăzi printre cele mai frumoase trasee din țară. Sunt reprezentative, nu numai pentru dificultatea lor, ci și pentru concepția inovatoare și modul inedit în care a știut să pună în valoare stânca. A fost un tehnician desăvârșit, marturie stă titlul de Maestru Emerit al sportului în alpinism, pe care îl primește în 1969.

S-a remarcat și prin traseele parcurse în munții lumii, să amintim numai de escaladarea vârfului Comunismus (7495m) în Pamir, împreuna cu coechipierul său Adrian Tanase înscriind recordul românesc de altitudine pentru acel moment (1972)

În calitate de antrenor al Clubului Dinamo a format generații de alpiniști, iar mai apoi, ca președinte al Federației Române de Alpinism și Escaladă a sprijinit un număr foarte mare de alpinişti să participe la expediţiile internaţionale din Caucaz, Pamir și Tian-Shan. În 1998, conduce expediţia din Karakorum, organizată de Clubul Alpin Transilvania, care a încercat cucerirea vârfului Nanga Parbat, înalt de 8 125 m.

Să-i mulțumum pentru tot ce a facut pentru alpinismul românesc și să-i urmăm sfatul:

Straduiște-te să înțelegi sufletul munților!


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact