Noutati

AGMR anunta parteneriatul cu Oberalp Group - Salewa - Dynafit - WildCountry - Pomoca

AGMR anunta parteneriatul cu Oberalp Group - Salewa - Dynafit - WildCountry - Pomoca

10 Ian, 2018

Asociatia Ghizilor Montani din Romania - AGMR - anunta parteneriatul cu Oberalp Group, detinator al marcilor Salewa, Dynafit, Wild Country si Pomoca.

Mai mult

AGMR - specializare - prima intalnire din modul de iarna

AGMR - specializare - prima intalnire din modul de iarna

18 Dec, 2017

Asociatia Ghizilor Montani din Romania a organizat in week-endul 16-17 Decembrie 2017 primul modul de iarna din cursul de specializare in meseria de ghid montan. Modulul s-a desfasurat la Sinaia, si a fost format din doua ateliere distincte: salvare din avalansa si ski de tura.

Mai mult

AGMR - coordonator al programului Erasmus Mont-Guide+

AGMR - coordonator al programului Erasmus Mont-Guide+

21 Nov, 2017

Asociația Ghizilor Montani din Romania în calitate de Coordonator al proiectului MONT-GUIDE+ (octombrie 2017-septembrie 2019) finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, Parteneriate Strategice, Acțiunea cheie 2, a fost gazda primei intâlniri din cadrul proiectului. Reuniunea a fost un bun prilej pentru reprezentanții partenerilor de proiect de a se cunoaște și de a stabili responsabilitățile și activitățile fiecăruia în cadrul proiectului. Pornind de la problemele legate de ocupația de ghid montan în țările partenere, proiectul Mont-Guide+ își propune câteva obiective importante: -Elaborarea unui Standard Ocupational comun pentru ocupația de ghid montan prin care dorim să creștem transparența, comparabilitatea și recunoașterea calificarii de ghid montan la nivel European utilizând instrumente și metode recunoscute (ex. ECVET, EQF, EQAVET, educație formală, non-formală și informală, etc.) și implementarea acestui standard în România și Bulgaria. -Îmbunătățirea calității programelor de formare profesională pentru ocupația de ghid montan. Acest obiectiv va fi realizat pe de o parte, prin ridicarea nivelului de pregatire al formatorilor (prin schimb de bune practici între parteneri, articole de blog și evenimente de training a personalului), iar pe de alta parte prin elaboratea materialelor si a metodelor VET mixte (e-learning, practică, mobilitate, învățare la locul de muncă) care vor sta la baza implementarii unui curs pentru ghizi montani cu minimum 5 module / 15 unități, cu o durată de 1080 de ore și un nivel corespunzător de 4 EQF în perioada octombrie2018-decembrie 2019. -Facilitarea mobilității și capacității de inserție profesională între țările participante și la nivel european prin realizarea de activități care vizează cooperarea și schimbul de bune practici (cum ar fi: mobilitatea cursanților / formatorilor, articole pe blog și in publicații de specialitate, intâlniti între parteneri, etc) în interiorul și în afara perioadei de proiect

Mai mult

Modern mountain guide occupation and training for enhancing competitiveness of European

mountain tourism and increase workforce mobility of the sector, pe scurt MONT GUIDE+

Modern mountain guide occupation and training for enhancing competitiveness of European mountain tourism and increase workforce mobility of the sector, pe scurt MONT GUIDE+

06 Nov, 2017

In perioada 8-10 noiembrie 2017 se va desfasura la Brasov prima intalnire din cadrul proiectului Modern mountain guide occupation and training for enhancing competitiveness of European mountain tourism and increase workforce mobility of the sector, pe scurt MONT GUIDE+ . Proiectul este finantat din fonduri europene ale programului Erasmus+, sectiunea Parteneriate Strategice, actiunea cheie 2: Cooperare si schimb de bune practici.

Mai mult

Reîncep cursurile de formare profesională autorizate de CNC pentru ocupația de Ghid Montan

Reîncep cursurile de formare profesională autorizate de CNC pentru ocupația de Ghid Montan

05 Sep, 2017

Asociația Ghizilor Montani din România - AGMR, furnizor autorizat de formare profesională, vă invită la cursurile avizate CNC de Ghid montan Specializare / Ințiere. Aceste cursuri se vor desfășura în perioada octombrie 2017-iulie 2018.

Mai mult

Zi comemorativă Traian Flucuș

Zi comemorativă Traian Flucuș

28 Iun, 2017

Serviciul Salvamont Zărnești alături de Club Alpin Zărnești vă invită la o zi dedicată celui ce a fost Traian Flucuș

Mai mult


Prezentare

Asigurăm și menținem un standard profesional ridicat in domeniul activitatii de ghid montan (drumetie montana, alpinism, schi in afara partiilor)

Ne implicăm în perfecționarea legislației în domeniu în concordanță cu cerințele și exigențele impuse de dezvoltarea turismului internațional

Detalii

AGMR

Str. Molidului, nr. 9, Bl. B14, Sc. A, ap. 11
500288 Brasov
Tel: 0368 402 472
Email: contact at agmr dot ro
Contact